logga
Doyle Dubbeln
Kappsegling på Roxen är både enkelt och roligt, i Linköpings hamn finns ca 150 båtar många använder endast hamnen som vinterförvaring, andra båtar ligger kvar i staden hela året. Många av dessa båtar deltar i någon av de 8 onsdagsseglingar eller 5 heldags seglingar som LSS arrangerar årligen.

Doyle Dubbeln är en av dessa seglingar och är en ”Shorthand” segling, dvs. en segling där besättningen består av två personer. Detta koncept har under de senaste åren ökat i popularitet och drar allt större startfält över hela landet sannolikt för att fler och fler upptäckt hur enkelt och roligt det är att segla med liten besättning. Doyle Dubbeln konceptet är enkelt, bra segling bra priser, roligt och socialt. Förstapriset är ett presentkort på segel på 10 000kr, därtill lottas det ut ett presentkort på 5 000kr något som ger alla ett motiv att ställa upp, alla kan vinna. Innan seglingen bjuds seglarna på en enkel frukost och efter seglingen någon enklare förtäring.

Många båtar går idag enkelt att traila och därför erbjuder vi fri sjösättning med kran eller ramp. Linköpings läge nära E4:an gör att många båtar snabbt kan komma hit, inför 2017 kan LSS även erbjuda fria bryggplatser för den som vill stanna och delta i fler kappseglingar.


Kappseglingen seglas enl. SRS regeln och startas igenom halv jaktstart något som gör starten enkel och seglingen spännande då man har god kontakt mellan båtarna. En av seglingens specialitéer är att man aktivt får göra vägval då delar av banan seglas åt valfritt håll varmed seglarna kan välja den väg som de finner mest gynnsamma för sin båt. Anmälan kan ske ända fram till tävlingsmorgonen och barn under 12 år räknas inte i besättningen. Allt för att så många som möjligt skall kunna delta. Doyle Dubbeln karta


 Doyle dubbeln vinnare 2015 DD vinnare 2016  DD vinnare 2017 
Vinnare 2015 
Torbjörn Gunnarsson / Johan Berg
Facil 30

 Vinnare 2016
Ulf & Tyra Tjernberg
Elvström 717
 Vinnare 2017
Claes Andersson / Johan Pettersson
Mustang JR